απαλλαγείτε από αυτό είναι να φάτε ένα μήλο, όπως επισημαίνει έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Επιστήμονες εξέτασαν πώς τα διαφορετικά τρόφιμα θίγουν τα επίπεδα των θειούχων ενώσεων μετά την κατανάλωση ωμού σκόρδου και το ακατέργαστο μήλο είχε την πιο ισχυρή επίδραση εξουδετέρωσης. Συγκεκριμένα, ένα ένζυμο στα μήλα πιστεύεται ότι αντιδρά με τις ενώσεις σκόρδου, διασπώντας τες και εξουδετερώνοντας έτσι τις οσμές. Το πράσινο τσάι, το σπανάκι, ο μαϊντανός και ο φρέσκος δυόσμος βρέθηκαν επίσης να έχουν επίδραση εξουδετέρωσης, ίσως επειδή είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που διασπά αυτές τις ενώσεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, καταναλώστε τα αμέσως μετά το σκόρδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου