Μία συγγνώμη στο Λευτέρη Ζαγορίτη

                     
Τον Λευτέρη Ζαγορίτη μόνον κατ' όνομα τον γνωρίζω.

Ό,τι ξέρω για τον ίδιο είναι από τις εφημερίδες, από παραπολιτικά κουτσομπολιά και, φυσικά, από τα λίγα που έλεγε η σύζυγός του Ντιάνα, συμβολαιογράφος αν δεν κάνω λάθος, όσες φορές έτυχε να βρεθούμε δίπλα – δίπλα στο κομμωτήριο. Είμαστε ...
γειτόνισσες, βλέπετε.

Ο Ζαγορίτης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Εξελέγη βουλευτής το 2004 και το 2007, στις ημέρες του νεοκαραμανλισμού, αλλά το 2009 ατύχησε, όπως και ο Κώστας Καραμανλής. Μικρό το κακό θα μου πείτε. Εδώ ατύχησε ολόκληρη χώρα, για τον Λευτέρη και τον Κώστα θα σκάσουμε;

Υπέθεσα, λοιπόν, ότι μετά την αποτυχία να εκλεγεί, ο Ζαγορίτης θα επέστρεφε στη δικηγορία. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, η σύζυγος μεγαλοσυμβολαιογράφος δεν μπορεί θα είχε τις άκρες του, σκέφτηκα.

Όμως, που τον έχανα πού τον έβρισκα, μέσα στο κόμμα στριφογύριζε. Τί μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα το 2012, τί στέλεχος αντίστοιχης ομάδος που αναζήτησε υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014. Καταλαβαίνω. Έχει την κομματική εμπειρία, ξέρει πρόσωπα και πράγματα στη Ν.Δ., δίνει και στον Αντώνη Σαμαρά λίγο άρωμα «καραμανλισμού» που του λείπει, αλλά την απορία την είχα: πότε προλάβαινε να τα κάνει όλα αυτά, παράλληλα με τη δικηγορία;

Εχθές, όμως, η απορία μου λύθηκε!

Όταν κυκλοφόρησε ότι ο Ζαγορίτης προορίζεται για νέος Γραμματέας Καταναλωτή, δηλαδή επικεφαλής μιας «Ανεξάρτητης Αρχής» με θητεία που δεν επηρεάζεται από αλλαγές κυβερνήσεων, όλα ξεκαθάρισαν. Ο Λευτέρης δεν είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω αλλά στέλεχος παρά τω κόμμα.

Ο Λευτέρης, και οι εκατοντάδες Λευτέρηδες της χώρας αυτής, ουσιαστικά σιτίζονται, διαβιούν (σ.σ. ενίοτε πολυτελώς) από και λόγω του κόμματος. Του όποιου κόμματος.

Και ας με συγχωρέσει ο Λευτέρης, διότι ενδεχομένως ο ίδιος να είναι ο πιο αθώος από τους πολλούς γαλάζιους, πράσινους και πολύχρωμους «παλαιμάχους» της πολιτικής που αναζήτησαν και εξασφάλισαν μία θέση εργασίας στο Δημόσιο.

Είναι να οργίζεσαι.

Ολόκληρο κράτος, με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους πτυχιούχους, κατόχους διδακτορικών δεν έχει άλλη δεξαμενή για τη στελέχωση του μηχανισμού παρά τα κομματικά γραφεία και τη λίστα των μελών – πολιτευτών των κομμάτων. Επιμένει στα ίδια, ξανά και ξανά. «Πουλάει» εκσυγχρονισμό στους πολλούς ενώ ασκεί τον ίδιο κομματισμό όπως και κατά το παρελθόν.

Η είδηση της επικείμενης τοποθέτησης του Λευτέρη Ζαγορίτη προκάλεσε θύελλα στα social media, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός να αναβληθεί.

Πριν το Λευτέρη Ζαγορίτη, όμως, είχαν προλάβει να τακτοποιηθούν πολλοί και πολλές. Από τον Ξενοφώντα Βεργίνη στον ΟΓΑ, μέχρι τις κυρίες Εύα Καϊλή (διορισμένη στο ΚΕΘΙ) και Νάντια Γιαννακοπούλου (Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ), η λίστα είναι τεράστια και τα μέλη της δεν νοιώθουν καμία αναστολή γι αυτό που κάνουν.

Γι αυτό, λέω. Αξίζει μία συγγνώμη στο Λευτέρη Ζαγορίτη, αν τελικά χάσει τη θέση.

 ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΑ-matrix24