«Κούρεμα» χρεών για τα media, εξώσεις για τους πολίτες!...


Τα βρίσκουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, τρόϊκα, Τράπεζες και media για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων των εταιρειών ΜΜΕ.

Η Τρόικα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όροι που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη συμμετοχή των μετόχων στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των εταιρείες media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό. Σε αυτή τη φάση διόλου δεν αποκλείονται λύσεις συγχωνεύσεων ανάμεσα σε εταιρείες media.

Το αίτημα του «κουρέματος» των χρεών των media που ξεπερνάνε το 1 δισεκατομμύριο μόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, είχε τεθεί πριν μερικούς μήνες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Οι τράπεζες την περίοδο εκείνη, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Black Rock για τα «κόκκινα δάνεια τους», ήταν αρνητικοί σε οποιοδήποτε αίτημα δανειοδότησης ΜΜΕ. Με εξαίρεση το συγκρότημα Μπόμπολα που έλαβε ομολογιακό δάνειο, βάζοντας ως εχέγγυο τις άλλες κερδοφόρες δραστηριότητες του ομίλου, οι εταιρείες media δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν. Όλοι στο μεταξύ θυμόμαστε τα δημοσιεύματα των οικονομικών φύλλων στα οποία καταγραφόταν η υποτιθέμενη «θέληση» των στελεχών της Τρόϊκα να βάλει χέρι στα «κόκκινα δάνεια» των media και των πολιτικών κομμάτων. 

Η πολιτική και η διαχείριση της κοινωνίας από τα media όλο αυτό το διάστημα, με την στα όρια εξευτελισμού τους, υποστήριξη της Τρόικα και της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, έφεραν αποτέλεσμα. Τα media θα προωθήσουν το μέτρο των πλειστηριασμών με κάθε τρόπο και μέσο στην κοινωνία και την ίδια ώρα, θα ανοίξει ο δρόμος για να «κουρευτούν» τα δάνεια τους, ώστε με έλεγχο της τράπεζας να λάβουν νέα δάνεια.


typologies.gr