Συνάντηση νεολαίας Βαλτινών


Πραγματοποιήθηκε στις 14/10/2013, η προγραμματισμένη συνάντηση της νεολαίας Βαλτινών,στα γραφεία της Ο.ΣΥ.ΒΑ στην Ομόνοια.

Παρά την απογοήτευση για τη μικρή συμμετοχή,στη συνάντηση συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τους νέους του Βάλτου,όπως οι επιδοτήσεις για τους νέους αγρότες,οι προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στην επαρχία και πως να αναζητηθούν τρόποι καλύτερης επένδυσης,που να δίνουν στους νέους ελπίδα και προοπτική,σε μια περιοχή που θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα,με τις δυνατότητες που προσφέρει,ειδικά σε επίπεδο πρωτογενούς παραγωγής.

Τις προτάσεις του Σεραφείμ Παππά,ακούν προσεκτικά οι Σωτήρης Μαρούλης,Βιργινία Μάνθου και Χριστίνα Μαρούλη.
Στη συνάντηση εκλέχθηκε νέα προσωρινή επιτροπή που την αποτελούν οι κάτωθι:



Bασίλης Παππάς από τη Βαρετάδα



Χριστίνα Μαρούλη από το Σταθά

Δάφνη Ζαπαντιώτη από την Αριάδα

Βιργινία Μάνθου από τη Κεχρινιά

Σεραφείμ Παππάς από το Θύαμο

Βιργινία Μάνθου,Βασίλης Παππάς,Δάφνη Ζαμπαντιώτη,Κώστας Διγώνης.Ο Βασίλης Παππάς από τη Βαρετάδα ξεχώρισε με τις πολύ καλές προτάσεις του ,για δράσεις που θα μπορούσε να κάνει η νεολαία Βάλτου.
Ακολούθως έπεσαν στο τραπέζι πολλές προτάσεις για δράσεις που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η νεολαία Βαλτινών ώστε να γίνει γνωστό το έργο και ο ρόλος της.
Η μαζικότερη συμμετοχή νέων από το Βάλτο στις συγκεντρώσεις της νεολαίας,θα φέρει καλύτερη  πληροφόρηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς και η επιτροπή ήδη οργανώνει χρονοδιάγραμμα επαφών με φορείς, σωματεία, συλλόγους και μεμονωμένους νέους,που αναζητούν βήμα λόγου,για να αναδειχθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα που τους απασχολούν,ώστε να ασκηθεί συνολικά από ένα καλά πληροφορημένο οργανισμό,πίεση για άμεση λύση αυτών. 
Στο μέσον της φωτογραφίας ο Νίκος Κατσιάδας από τη Πετρώνα,πολύ καλά πληροφορημένος σε θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες.
Σαν πρώτη δράση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί,ποδηλατική βόλτα που θα ξεκινήσει από τη πλατεία Συντάγματος και θα καταλήξει στην είσοδο του μουσείου της Ακρόπολης.
Όσοι δε θέλουν να κάνουν ποδήλατο μπορούν να πάνε στο τερματισμό και να περιμένουν την άφιξη των ποδηλατών.Θα ακολουθήσει καφές και συζήτηση γνωριμίας σε καφετέρια της περιοχής.

Τη συνάντηση παρακολούθησε με ενδιαφέρον και ο συγγραφέας Νίκος Χούτας. Δίπλα του ο Νίκος Παππάς από τον Εμπεσσό και η Μαρία Μπάρκα από το Στάνο.
Αναδημοσίευση από mpoukanews.com