Θέμος- Πάλλης: Αν δεν μοιάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε


Δεν κατανοώ την φασαρία περί του Αναστάσιου Πάλλη, του επιχειρηματία, του εφοπλιστή, του εκδότη, του ιδιοκτήτη πολεμικού μουσείου, το οποίο το έχει επισκεφθεί μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Τον κατηγορούν λέει ότι είχε 10.000 παράνομα όπλα, τα οποία δεν αποκλείεται να τα πούλησε στην Χρυσή Αυγή. Δεν κατανοώ την κατηγορία. Συλλέκτης ήταν ο άνθρωπος και στους συλλέκτες δεν μπορείς να βάλεις όρια. Αν είχε δηλαδή δέκα χιλιάδες γραμματόσημα με τον Στρατηγό Ντε Γκολ ή δέκα χιλιάδες γαλάζια καναρίνια, τι θα λέγατε; Ότι είναι λαθρέμπορος γραμματοσήμων και καναρινιών; Ότι ήθελε να πουλήσει τα γραμματόσημα και τα καναρίνια στην Χρυσή Αυγή;


Σάλος έγινε και με το αντιαρματικό που περίμενε τον κ. Πάλλη σε ένα κοντέινερ στα σύνορα. Αν ζούσατε κι εσείς στη μακρινή και αφιλόξενη Βούλα, θα γνωρίζατε ότι η περιοχή δέχεται από καιρού εις καιρόν φονικές επιθέσεις αιμοβόρων φλαμίνγκο, τόσο αιμοβόρων που έχουν γίνει ροζ από τα λουτρά αίματος. Δεν είναι αντιαρματικό το όπλο του Πάλλη, είναι αντιφλαμίνγκο, όπως και το ναζιστικό μουσείο που βρέθηκε στο σπίτι του, δεν είναι μουσείο, είναι το φαρμακείο της φύσης. Οι επαΐοντες γνωρίζουν ότι η υπογραφή του Χίμλερ θεραπεύει την ποδάγρα και η τριχόσκονη από το μουστάκι του Χίτλερ- το οποίο υπολογίζεται ότι είχε πάνω από τρεισήμισι εκατομμύρια τρίχες- θεραπεύει τη φαλάκρα και τη φαινυλοκαιτονουρία. Για τις κούκλες που ήταν ντυμένες ναζί δεν μπορούμε να πούμε πολλά, διότι θα εισέλθουμε στο ολισθηρό μονοπάτι του κίνκι.


Κατόπιν τούτων, καταλάβατε γιατί ο Πάλλης επέλεξε να επενδύσει στο «Πρώτο Θέμα» και να συνεργαστεί με τον εθνικιστή, μιλιταριστή, ρατσιστή, φιλοχρυσαυγίτη Θέμο Αναστασιάδη. Καταλαβαίνετε επίσης γιατί ο Αναστασιάδης καλοδέχθηκε την συμμετοχή του Πάλλη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τους, γράφοντας στις 18/01/2011: «Η εταιρεία «Πρώτο Θέμα» ανακοινώνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετέχει ο εφοπλιστής κ. Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με τον Όμιλο Ρέστη». Ρέστης, Πάλλης Αναστασιάδης: Ένας υπόδικος, ένας φυγόδικος, ένας κατάδικος μαζί στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας. Ζήτω η χώρα!


Ρε τι γινότανε κάτω από τη μύτη μας στα χρόνια της ευμάρειας. Έμποροι όπλων, διακινητές μαύρου χρήματος, λαθρέμποροι εφοπλιστές, απατεώνες τραπεζίτες, όλοι μαζί έστηναν δουλειές, πλούτιζαν, εξαγόραζαν ΜΜΕ, συνειδήσεις, ακόμη και κόμματα. Κάτω από τη μύτη μας και μέσα στη μύτη της πολιτικής εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ζούσαν το μύθο τους στην Ελλάδα. Κι όταν έσκασε η φούσκα, φόρτωσαν οι ξετσίπωτοι την ενοχή στον ελληνικό λαό, του είπαν μαζί τα φάγαμε, μαζί με τον Πάλλη, με τον Ρέστη, με τον Θέμο. Προπαντός με τον Θέμο, τον διακινητή μαύρου χρήματος, τον κομιστή, τον συνεταίρο του ναζιστή εμπόρου όπλων, που έχει το θράσος να μας νουθετεί, να μας λέει τι να ψηφίσουμε και τι να μην ψηφίσουμε.


Γεμίζουν ενοχές τον κόσμο, για να τον καταστείλουν, να τον αποκοιμίσουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο και να ολοκληρώσουν τη νέα μοιρασιά. Αυτό συμβαίνει σήμερα μπροστά στα μάτια μας, η νέα μοιρασιά της νέας εποχής, η ανακατανομή και αναδιανομή της πολιτικής και οικονομικής πίττας. Ακόμη και υψιπετείς πολιτικές κινήσεις, όπως το success story, η θεωρία των δύο άκρων, ακόμη και το μανιφέστο των 58, μέρος της μοιρασιάς είναι και αυτές.
Κι αν λέω ψέματα, να με φάνε τα αιμοβόρα φλαμίνγκο της Βούλας.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη-avgi.gr