Γιατί αυξάνονται οι χρήστες που αποχωρούν οριστικά από το facebook


Αυξάνονται με ταχύτητα οι χρήστες που επιλέγουν την οριστική διαγραφή του προσωπικού τους λογαριασμού στο Facebook εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώθουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Τη φετινή χρονιά το φαινόμενο της λεγόμενης «διαδικτυακής αυτοκτονίας» (Virtual Identity Suicide – VIS) δείχνει να είναι πιο έντονο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που εκπονήθηκε από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων του πανεπιστημίου της Βιέννης και δημοσιεύτηκε στον έγκυρο διαδικτυακό επιστημονικό χώρο Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εντός του 2013 έκλεισαν 28% περισσότεροι προσωπικοί λογαριασμοί στο Facebook σε σχέση με ολόκληρο το 2012.
Ο φόβος για έλλειψη ιδιωτικότητας και η εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων αποτελούν την βασική αιτία για την απόφασή τους.
Μετά ακολουθούν ο φόβος για εθισμό στο ίντερνετ, η ανεπιθύμητη εξωστρέφεια, το άγχος για να είναι κάποιος αποδεκτός και συμπαθής, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται όσοι νιώθουν ότι ψυχαναγκαστικά πρέπει να απαντούν σε όλα τα σχόλια και να συμμετέχουν σε όλες τις συζητήσεις.