Jaguar C-X75: Τρέμε Porsche!

protothema.gr
Απάντηση στην Porsche και την 918 Spyder, δίνει η Jaguar βροντοφωνάζοντας παράλληλα «παρούσα» στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων, που τα σημάδια των καιρών τα έκανε… πράσινα! Με το πρωτότυπο C-X75 η Jaguar κάνει και μία τεχνολογική επίδειξη δύναμης, δίνοντας απάντηση σε αυτούς που την χαρακτήριζαν ως, τεχνολογικά νεκρή, από τότε που η εταιρεία πέρασε σε...
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...
Ινδικά χέρια.

 Παράλληλα γιορτάζει τα 75 χρόνια της (C-X75).

Το μήκους 4.6 μέτρων, διθέσιο εξωτικό πρωτότυπο της «Jag», διαθέτει σε κάθε τροχό της από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 195 ίππων ο καθείς. Συνολικά το αυτοκίνητο διαθέτει 780 ίππους ενώ η ροπή του αγγίζει το, επίσης εξωτικό, 160 kgm!

Οι επιδόσεις του είναι μοναδικές, αφού με μηδέν ρύπους, καλύπτει το 0-100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, το 0-160 km/h σε 5,5 sec και το 0-300 km/h σε 15,7 sec! Η αυτονομία των ηλεκτροκινητήρων φτάνει τα 100km, ενώ το C-X75 διαθέτει και δύο τουρμπίνες όμοιες αεροπλάνων Jet, οι οποίες χρησιμοποιούν για καύσιμο πετρέλαιο, ή βιοκαύσιμα, ή φυσικό αέριο. Η απόδοσή τους είναι στους 190 ίππους, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, φορτίζονται και οι μπαταρίες λιθίου των ηλεκτροκινητήρων.


Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=qaF9iYw--QI&feature=player_embedded