Ετσι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι μέσα σε 15 χρόνια: έρευνα της Oxfam


Μόλις το 1% του πλούτου που παράγεται παγκοσμίως εδώ και 15 χρόνια πηγαίνει στο φτωχότερο 50% του πλανήτη σύμφωνα με έρευνα της
Oxfam.

Μόλις το 1% του πλούτου που παράγεται παγκοσμίως εδώ και 15 χρόνια πηγαίνει στο φτωχότερο 50% του πλανήτη.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam και παρουσιάστηκε στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός. 


Οπως αναφέρεται στην έρευνα, για κάθε ένα δολάριο πλούτου που δημιουργείται από το 2000, οι φτωχότεροι της Γης κερδίζουν 1 σεντ.


Πως μοιράζεται η πίτα του παγκόσμιου πλούτου: Την μισή πίτα παίρνει το 1% του πληθυσμού. Το 37% πηγαίνει στο 9%.Το 11,8% της πίτας πάει στο 40% του πληθυσμού. Το 1% του πλούτου που περισσεύει μοιράζεται στο υπόλοιπο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί

Οι μισθοί των CEO στις ΗΠΑ αυξάνονται κατά 10 φορές πιο γρήγορα από τους τυπικούς μισθούς των υπαλλήλων. Την ίδια στιγμή οι αξίες των μετοχών που διοικούν, έχουν αυξήσει την αξία τους κατά μόλις 6 φορές. 
Ειναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά η αξία των μετοχών που συμμετέχουν στον δείκτη FTSE100 είναι μικρότερη από αυτήν που είχαν πριν από 15 χρόνια.