Kατάπιε την κτηνωδία

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ 7ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ...


Ο κατά τα άλλα λαλίστατος τηλε-Μητροπολίτης Άνθιμος σχεδόν κατάπιε τον ομαδικό βιασμό του 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο.

Σαν μέλος του Δ.Σ το μόνο που είχε να πει ήταν το εξής¨«Στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιητικά αποτελέσματα»!!!

Oύτε για γνωμάτευση αυστηρού τεχνοκράτη πάνω σε οικονομικό θέμα δεν θα είχαμε τέτοιου είδους αποστασιοποίηση.

Δηλαδή εάν στο Ορφανοτροφείο δεν καταβάλανε "κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών" τι θα έπρεπε να συμβαίνει;
Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης που εμφανίζεται κάθε τόσο στα γελοία Πρωινάδικα των καναλιών και παραδίδει μαθήματα ηθικής.

Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης που λίγες μέρες πριν δήλωνε: Οι ομοφυλόφιλοι "ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη. Σαν ανθρώπους τους τιμάμε, τους αγαπάμε, διαφωνούμε με την αμαρτία τους της οποίας δεν δεχόμαστε τη διαφήμιση και μάλιστα εντός του χώρου που για μας είναι πνευματική δικαιοδοσία μας». 


O λαλίστατος λοιπόν μητροπολίτης αντί να κοιτάξει την δοκό που έχει στα μάτια του ομιλεί (τί δὲ βλέπεις τὸ κάρφος τὸ ἐν τῷ ὀφθαλμῷ τοῦ ἀδελφοῦ σου, τὴν δὲ ἐν τῷ σῷ ὀφθαλμῷ δοκὸν οὐ κατανοεῖς;)  και κατακρίνει επί παντός επιστητού-ενώ αποδεικνύεται ανίκανος ή αδιάφορος να ελέγξει τις βαρβαρότητες που λαμβάνουν χώρα στο "Παπάφειο Ορφανοτροφείο" παρότι είναι μέλος του ΔΣ.
Έξι ανήλικοι, ηλικίας 10 μέχρι 13 ετών, φέρονται ότι συμμετείχαν στον βιασμό του επτάχρονου αγοριού το 2012 στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τη δικογραφία της ανατριχιαστικής υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και είναι σοκαριστικές, καθώς στο επίκεντρο της φρικιαστικής ιστορίας βρίσκονται ανήλικοι, τόσο στη θέση του θύματος όσο και στη θέση των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτουν -μεταξύ άλλων- στοιχεία όχι μόνο για τους βιασμούς του επτάχρονου αγοριού αλλά και για... βιντεοσκοπήσεις της παρενόχλησής του από τους ανήλικες δράστες.

Το δράμα του ανηλίκου δεν είχε τέλος, καθώς φέρεται ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και την ώρα που κοιμόταν στον θάλαμο του ορφανοτροφείου!
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι έφτασαν στο σημείο να καταγράψουν σε βίντεο- προφανώς με κινητό τηλέφωνο- τη στιγμή που τέσσερα παιδιά επευφημούσαν και χειροκροτούσαν την παρενόχληση του παιδιού από άλλα δύο.
Οι προτροπές τους είναι εμφανείς, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και αυτά κατηγορίες (ως ηθικοί αυτουργοί) των πράξεων των ανήλικων συντροφίμων τους στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο.

Ειδικότερα, περιγράφεται ότι ένας από τους φερόμενους «πρωταγωνιστές» της συγκλονιστικής υπόθεσης, όταν ήταν κάτω των 13 ετών, βίασε το αγοράκι σε υπαίθριο χώρο του ορφανοτροφείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερος ανήλικος, ο οποίος φέρεται ότι σε ηλικία 11 ετών βίασε τον ίδιο επτάχρονο μέσα σε θάλαμο του ορφανοτροφείου, κάτι που ωστόσο αρνείται η διοίκηση του ιδρύματος.
Ο 13χρονος φέρεται ότι είχε προβλήματα και έκανε τα πάντα για να επιστρέψει στη Καστοριά, από όπου μεταφέρθηκε στο Παπάφειο με εισαγγελική εντολή. Μάλιστα αυτήν την περίοδο παρακολουθείται σε παιδοψυχιατρική κλινική νοσοκομείου, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο ορφανοτροφείο.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για βιασμό, αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, που πραγματοποιήθηκαν κατά περίπτωση από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2012, όταν οι ίδιοι ήταν ηλικίας από 10 έως 13 ετών και το θύμα 7,5 ετών.

Η υπόθεση είχε οριστεί να εκδικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων εντός του 2015, όμως το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο, επειδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν συμπληρώσει τα 13 χρόνια τους όταν τελέστηκαν τα αδικήματα. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η δίκη θα γίνει σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα σε μονομελές δικαστήριο (επιβάλλει μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα).

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Εφετών έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σχετικά με το κουκούλωμα της υπόθεσης, καθώς η διοίκηση του ορφανοτροφείου φέρεται ότι κράτησε κρυφή τη σχετική αναφορά της κοινωνικής λειτουργού.
Εκπροσωπώντας το διοικητικό συμβούλιο του ορφανοτροφείου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κάνει λόγο για ελλείψεις σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως, όπως λέει, ότι υπάρχει η δυνατότητα να αρνηθούν οι υπεύθυνοι τη φιλοξενία προσώπων, τα οποία οι αρμόδιοι εισαγγελείς καλούν το ορφανοτροφείο να περιθάλψει.

«Στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αποτροπής παραβατικών συμπεριφορών, η οποία, όπως και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, δεν επιτυγχάνει πάντοτε πλήρως ικανοποιητικά αποτελέσματα» τονίζει ο κ. Άνθιμος.

Όπως προσθέτει ο μητροπολίτης, «το ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό», ενώ βεβαιώνει την κοινή γνώμη πως αν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοίκησης παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις.