Άρθρο Δημητρίου Αθ. Στεφανή - Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο.


Φίλες και φίλοι Βαλτινοί, σε λίγες ώρες όλοι μας θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες για να ασκήσουμε το υπέρτατο δημοκρατικό μας δικαίωμα, “του εκλέγειν”. 
Οι Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όσο και αν κάποιοι θέλουν να τις συνδέουν άμεσα με την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι κατά βάση εκλογές τοπικές και βαθιά αυτοδιοικητικές. 

Καλούμαστε να επιλέξουμε τους ανθρώπους εκείνους, που κατά τεκμήριο είναι ικανοί, αλλά και μας εμπνέουν την προσδοκία για την εξασφάλιση ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος. 
Είναι πραγματικά κρίμα σε τομείς όπως η διαχείριση και διασφάλιση μια χρηστής διοίκησης ενός δήμου, να παρεμβαίνει τόσο άμεσα και σε πολλές -ίσως τις περισσότερες- περιπτώσεις τελματικά ο κομματισμός. Να καθορίζει και να εκλέγει ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με τις τοπικές κοινωνίες, να βοηθάει να εκλέγονται ανίκανοι και εξαρτημένοι από συμφέροντα δημοτικοί άρχοντες. 
Ταυτόχρονα όμως να συμβαίνει να αποκλείονται άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι, και ακηδεμόνευτοι μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν αρεστοί σε κυκλώματα, άμεσα εξαρτημένα από κόμματα, που το μόνο που εξυπηρετούν είναι το ξεχρέωμα υπογεγραμμένων γραμματίων.

Τα τελευταία 11 χρόνια με την διοίκηση του απερχόμενου δημάρχου, ο κάθε δημότης έγινε μάρτυρας μιας διοίκησης άκρως συγκεντρωτικής και φαύλης, όπου παρεούλες και κλίκες αποφάσιζαν αδιαφανώς για εμάς, με μόνο κριτήριο το ημέτερο συμφέρον. 

Οι μικροεξυπηρετήσεις δικών τους παιδιών, οι τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις ιδιωτικών αυλών ήταν ο κανόνας διακυβέρνησης του κ. Κοιμήση.
Ό,τι δεν απέφερε μικροπολιτικό συμφέρον και εξασφάλιση ψήφων, για την αυλή του ηγεμόνα κ. Κοιμήση, αλλά και για τον ίδιο, ήταν σαν να μην υπήρχε. Ενδιαφέρον μηδενικό.

Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου και των κατοίκων και στην πρωτεύουσα Αμφιλοχία και στα χωριά, αφέθηκαν στην τύχη τους, ή στην καλύτερη περίπτωση παραπέμφθηκαν στις καλένδες.
Η αδιαφορία και η απραξία βύθισαν το δήμο σε βαθύ τέλμα. 

Σήμερα βέβαια έχουν το πολιτικό θράσος να εμφανίζονται ως ακούραστοι εργάτες, που με τα μανίκια τους σηκωμένα, ζητούν την εντολή και την εμπιστοσύνη των δημοτών, για να ξαναριχτούν στη δουλειά. Το έργο τους όπως λένε δεν πρέπει να μείνει ανολοκλήρωτο. 

Αν ως έργο γι' αυτούς νοείται το να έχουν έναν δήμο και τους κατοίκους του, επί σειρά ετών γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια, τότε τους παρακαλούμε με ιδιαίτερη χαρά να το αφήσουν στη μέση.


Αυτόν τον όμορφο τόπο, το Βάλτο, τον αγαπάμε. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε να μετράει τον καιρό στην ανυποληψία και την εγκατάλειψη. 

  • Κοινωνικές δομές παρατημένες έως μηδενικές. 
  • Έργα βασικών δομών στην Αμφιλοχία και στα χωριά, ούτε λόγος. 
  • Όραμα για τα επόμενα χρόνια για το που θα πάει αυτός ο τόπος ανύπαρκτο. 
  • Σχέδιο για ανάπτυξη ούτε υπήρξε ούτε και υπάρχει πρόθεση να εκπονηθεί.
  • Ενδιαφέρον για τους νέους ανθρώπους και τα προβλήματά τους κανένα.

Θα μπορούσα να απαριθμώ με μεγάλη ευκολία τις εξόφθαλμες παραλείψεις και απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης Κοιμήση και της στενής του κλίκας.

Πρέπει όμως πλέον να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις
που θα αφήνουν πίσω την απραξία και την περιφρόνηση για τα προβλήματα των χωριών μας και της Αμφιλοχίας. 

Οι μέρες της προεκλογικής περιόδου κύλησαν, τα επιτελεία και οι υποψήφιοι ξεδίπλωσαν τα χαρτιά τους και πλέον την Κυριακή τον τελικό λόγο και την τελική αξιολόγηση έχετε εσείς, οι δημότες του Δήμου Αμφιλοχίας.

Σας καλώ να αξιολογήσετε διαχρονικά και με ρεαλισμό τα έως τώρα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και να σταθείτε με ευθύνη απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας. 


  • Αξίζει να συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που μας έβαλε η απερχόμενη δημοτική παρέα? 
  • Αξίζει στον καθένα μας να κοιτάμε άπραγοι τα προβλήματα
Συστρατεύθηκα στο πλευρό του Ιωάννη Πρεβεζιάνου, ενός έντιμου ανθρώπου, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Η γνώση των προβλημάτων για όλη την περιοχή και η όρεξή του να παλέψει για λύσεις με έκαναν να είμαι δίπλα του.

 Είμαι άνθρωπος καθαρός,  χωρίς εξαρτήσεις, που θέλω να συμβάλλω στην προσπάθεια ανάτασης του δήμου μας και των κατοίκων του. 
Μια νέα εποχή με περισσότερη δημοκρατία στη διαχείριση και άμεσες λύσεις στα προβλήματα αξίζει σε όλους μας. 
 Ζητώ τη στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας.

Δημήτριος Αθ. Στεφανής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΤΙΝΩΝ