Ένας παράφρων στα σύνορα μας


Χθες, το δελτίο διεθνών ειδήσεων περιείχε μια είδηση που μοιάζει να μην μας αφορά και τόσο αλλά στην πραγματικότητα αγγίζει άμεσα την εξωτερική πολιτική αλλά και την ασφάλεια της χώρας.

Η Τουρκία κατέρριψε ένα μαχητικό αεροπλάνο του στρατού της Συρίας κι όχι τυχαία. Η κατάρριψη δεν απασχόλησε μόνο τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αλλά και τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτήν από το βήμα προεκλογικής του συγκέντρωσης, συγχαίροντας τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Πώς δικαιολόγησε την κατάρριψη του αεροσκάφους ο Τούρκος πρωθυπουργός; Δήλωσε ότι «τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό χτύπημα γι' αυτό». Συνειδητοποιείτε το ανατριχιαστικό περιεχόμενο της δήλωσης του; Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν η Ελλάδα κατέρριπτε κάθε τουρκικό αεροσκάφος που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο;

Ο άνθρωπος που δεν δίστασε να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Twitter και σχεδιάζει τώρα να πράξει το ίδιο και με το Youtube, μοιάζει εξίσου αδίστακτος στο να «παράγει» θερμά επεισόδια με γειτονικές χώρες, μόνο και μόνο για να συσπειρώνει το φανατικό ακροατήριο του, στα ακραία ισλαμικά αντανακλαστικά του οποίου φιλοδοξεί να βασίσει τη διατήρηση του στην εξουσία.

Υποστηρίζω δημόσια εδώ και καιρό ότι το τέλος του Ερντογάν θα είναι κάτι παραπάνω από κακό, ελπίζω τουλάχιστον μέχρι τότε να μην έχει καταφέρει να μας μπλέξει όλους σε επικίνδυνες περιπέτειες.
parapolitiki.com