ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ (ΦΩΤΟ)


Στις 6 Ιανουαρίου 23:00 (ώρα Μόσχας) στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού ξεκίνησε η επίσημη Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας, συνοδεύτηκε από μια προσευχή μπροστά από ένα από τα ιερότερα προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης,τα Δώρα των Μάγων.

O Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, επικεφαλής της ρωσικής εκκλησίας, προσκύνησε τα Τίμια Δώρα  που έφεραν από το Άγιο Όρος.
Tα Τίμια Δώρα των Μάγων θα μείνουν στην ρωσική πρωτεύουσα μια εβδομάδα , μέχρι τις 13 Ιανουαρίου.  

Τα τίμια Δώρα των Μάγων έφτασαν στη Μόσχα με ειδική πτήση από την Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν από την εορταστική Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού .

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά προσκυνήματα.  Στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας έγινε η επίσημη υποδοχή.

Από το δέκατο πέμπτο αιώνα τα ιερά δώρα των Μάγων δεν έφυγαν ποτέ από το έδαφος της Ελλάδας .Όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους .  .

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας τα τίμια δώρα υποδέχθηκαν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών και οι ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας .

Κατόπιν Ιερείς τοποθέτησαν την λάρνακα στο κέντρο του ναού.

Έτσι ξεκίνησε η παραδοσιακή αγρυπνία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Κύριλλου . Στο ναό υπήρχαν περίπου πέντε χιλιάδες  άτομα.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος στους πιστούς είπε μεταξύ άλλων: 
 "Να θυμάστε στις προσευχές σας, εκείνους που υποφέρουν από τις τρομοκρατικές ενέργειες σε Volgograd και Πιατιγκόρσκ . Ας ζητήσουμε από τον Κύριο την υγεία των τραυματιών , στήριξη των πασχόντων, ανάπαυση των ψυχών των νεκρών"

Τα Δώρα των Αγίων Μάγων θα παραμείνουν στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα μια εβδομάδα . Μια εβδομάδα αργότερα, η κιβωτός θα πάει στην Αγία Πετρούπολη και, στη συνέχεια - στο Μινσκ και στο Κίεβο . Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου οπότε και θα επιστρέψει  πίσω στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος .