Tα υπουργεία σε τέλμα, έχουν καταθέσει μόνο ένα νομοσχέδιο

iefimerida.gr
Τέσσερις μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και παρά τις παραινέσεις του Πρωθυπουργού να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή, μόνο ένα νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή κι αυτό αφορούσε κάποιες «διορθώσεις» νόμου προηγούμενης περιόδου.
Πρόκειται για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας το οποίο...
κατατέθηκε στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης. Ολα τα υπόλοιπα υπουργεία καταφεύγουν σε «μπαλώματα» με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έρχονται προς έγκριση στην ολομέλεια ή προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές.
Το ιδιότυπο τέλμα της τετράμηνης αυτής περιόδου θα διακοπεί από την συζήτηση του Προυπολογισμού που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Κατά τα λοιπά όλες οι υποσχέσεις των υπουργών ότι θα καταθέσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για να επιλύσουν προβλήματα που χρονίζουν πέφτουν στο νερό και ορισμένοι μιλούν για μια ιδιότυπη «στάση διακυβέρνησης».
Μετά την ψήφιση των μέτρων που θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου αναμένονται πρωτοβουλίες εκ μέρους του Πρωθυπουργού για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και του νομοθετικού έργου το οποίο έχει βαλτώσει στην κρισιμότερη στιγμή για την ελληνική οικονομία.