Ο ψεύτικος κόσμος των media...

Γραμμέλη Αφροδίτη
Πριν από μερικές ημέρες τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν κάποιες φωτογραφίες της Σίσσυς Χρηστίδου αρετουσάριστες και όχι ιδιαίτερα κολακευτικές για το σώμα της. Επί της ουσίας, οι συγκεκριμένες εικόνες έδειξαν μια γυναίκα αληθινή η οποία μετά τη... γέννηση του παιδιού της και τη μεγάλη απώλεια βάρους ήταν λογικό να μην είναι άψογη. Ωστόσο το περιοδικό που τις δημοσίευσε τις ...
χρησιμοποίησε για να προκαλέσει ντόρο, για να εκθέσει τη συγκεκριμένη κοπέλα, αν και εφόσον φυσικά θεωρείται έκθεση το να βλέπουν την αλήθεια σου οι άλλοι.


Οι εν λόγω φωτογραφίες απέδειξαν την πλάνη που καλλιεργούν εδώ και χρόνια όλα τα lifestyle περιοδικά και ιστοσελίδες. Την τελευταία δεκαετία ποζάρουν στα εξώφυλλα και στις σελίδες κάθε φυλλάδας γυναίκες που μοιάζουν να έχουν έλθει από άλλον πλανήτη. Γυναίκες άψογες, με ιδανικές αναλογίες, δίχως ελαττώματα χάρη στις μαγικές ιδιότητες του υπολογιστή. Αυτές οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο σοκαριστικές από αυτές που δημοσιεύθηκαν και έδειχναν ότι η Σίσσυ Χρηστίδου έχει κυτταρίτιδα.


Το λάθος της συμπαθούς και πολύ όμορφης παρουσιάστριας είναι ότι δέχθηκε και η ίδια στο παρελθόν να αφεθεί στην ψευδαίσθηση του photoshop. Ολα αυτά τα χρόνια έφηβες και μεγαλύτερες γυναίκες βιώνουν τον ρατσισμό του lifestyle, γαλουχούνται με ψεύτικα πρότυπα τα οποία στην πραγματικότητα τρώνε όλη την ημέρα ένα μήλο και δηλώνουν στις συνεντεύξεις τους ότι αδειάζουν το ψυγείο. Νεαρά κορίτσια επιλέγουν εξαντλητικές δίαιτες, καταντούν ανορεκτικές για να μιμηθούν τη ρετουσαρισμένη φωτογραφία κάθε ανθυποστάρ.


Οι γυναίκες των περιοδικών ντρέπονται να δείξουν τη φυσιολογική φθορά που έχουμε όλες όσες ζούμε στο σπίτι και στο γραφείο και όχι στο γυμναστήριο, που κάνουμε την παπάρα στη σαλάτα και δεν βοσκάμε μαρούλια, γεννάμε παιδιά, εξαφανίζουμε τα σοκολατάκια σε στιγμές θλίψης και κάνουμε διάδρομο 40 ημέρες πριν από το καλοκαίρι.
Οι παρουσιάστριες είναι γυναίκες που ζουν ανάμεσά μας. Εχουν ατέλειες, ενίοτε κακές αναλογίες, λίγα μαλλιά, ακμή και πολλά άλλα. Αυτά ρετουσάρονται μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό που δεν κουκουλώνεται με τίποτε είναι η προσωπικότητα. Με ή άνευ ρετούς, το κενό φαίνεται...
BHMA