Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Λίμνες της Ελλάδας”


Από τον Νοέμβριο του 2015 ο Δήμος Αμφιλοχίας είναι επίσημα μέλος του «Δικτύου Λιμνών». Η ένταξη στο Δίκτυο Λιμνών πραγματοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στη λίμνη Πλαστήρα (7-8/11/2015).

 Το Δίκτυο...
ιδρύθηκε το 2012 και κοινό στοιχείο των Δήμων της χώρας που συμμετέχουν σε αυτό είναι η ύπαρξη φυσικών ή τεχνητών λιμνών στις περιοχές τους με κύριο γνώμονα τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν στο φυσικό περιβάλλον κάθε Δήμου και στην τοπική οικονομία. Στόχος του Δικτύου είναι η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών σε σχέση με το φυσικό δομημένο και ανθρώπινο περιβάλλον.

Οι λίμνες που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αμφιλοχίας είναι οι τεχνητές λίμνες Καστρακίου και Κρεμαστών και μία φυσική η λίμνη Αμβρακία. Από αυτές η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα όρια του δήμου, η λίμνη του Καστρακίου καταλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι του και στα όρια του δήμου βρίσκεται και ένα κομμάτι της λίμνης Αμβρακία.

 Με την ένταξή του στο Δίκτυο Λιμνών ο δήμος Αμφιλοχίας αποβλέπει στην συνεργασία με τα άλλα μέλη – δήμους ώστε συντονισμένα η τοπική αυτοδιοίκηση να επιδιώξει την πρακτική εφαρμογή και τον συντονισμό πολιτικών προστασίας και αξιοποίησης των λιμνών της χώρας. Ο δήμος Αμφιλοχίας εκπροσωπείται στο Δίκτυο Λιμνών από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Χούτα. 

Στη φάση αυτή συγκροτείται η βάση δεδομένων με στοιχεία που αφορούν τα χαρακτηριστικά των λιμνών κάθε δήμου/μέλους του. Στην σημασία της συμμετοχής του δήμου Αμφιλοχίας στο Δίκτυο αναφέρθηκε ο Νίκος Χούτας σημειώνοντας ότι «οι λίμνες αποτελούν συστατικό στοιχείο της περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας της περιοχής μας, έχοντας συνδεθεί αναπόσπαστα με την αναπτυξιακή και κοινωνική της ιστορία».

Στο πλαίσιο της προβολής των λιμνών της ελληνικής επικράτειας το Δίκτυο Λιμνών στηρίζει τον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει η Ance Ngo μέσω Instagram. Ο δήμος Αμφιλοχίας ως μέλος του Δικτύου στηρίζει το διαγωνισμό.

Η λίμνη Αμβρακία σημαντικός υδροβιότοπος με ξεχωριστή ορνιθοπανίδα είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς ενώ οι τεχνητές λίμνες Κρεμαστών και Καστρακίου με την μοναδική τους γεωμορφολογία δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο με αμέτρητα μικρά φιόρδ. 

Η θέα από τα υψώματα της Βαρετάδας, από το Μπαμπαλιό, το Μαλατέϊκο και την Ποδογορά μαγνητίζει το βλέμμα και τις αισθήσεις. Αποτυπώστε το!!!!

Ο τρόπος είναι απλός. Φωτογραφίζετε μια λίμνη στην Ελλάδα και την ανεβάζετε στο instagram με το hastag#lakeme.

Οι φωτογραφίες θα δημοσιευθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα με αναφορά ονόματος. Μόνες απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι: 1) Οι φωτογραφίες να είναι από λίμνες στην Ελλάδα, 2) Το Instagram Account σας να είναι public.

Συμμετοχές έως και τις 29/2/2016

Βρείτε μας στο instagram: www.instagram.com/ancengo