Ο Λαζόπουλος είσαι… Εσύ!


 Αφού διακωμώδησε τις γριές, τους χοντρούς, τους ανόητους κλπ, τώρα έφτασε και στην αθλιότητα να διακωμωδεί και να υβρίζει και την σωματική αναπηρία ενός ανθρώπου.


Μέχρι εδώ όλα καλά. Ξέραμε πως είναι τυχοδιώκτης, ξέραμε πως είναι προπαγανδιστής, ξέραμε πως είναι λαϊκιστής. Τώρα μάθαμε πως είναι και ένας άθλιος υβριστής. Αφού διακωμώδησε τις γριές, τους χοντρούς, τους ανόητους κλπ, τώρα έφτασε και στην αθλιότητα να διακωμωδεί και να υβρίζει και την σωματική αναπηρία ενός ανθρώπου. Καλώς λοιπόν δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Ο Λαζόπουλος όμως δεν είναι μόνος του. Και είναι υποκρισία να εξαντλούμε την αγανάκτησή μας πάνω του εξαγοράζοντας έτσι την γαλήνη της συνείδησής μας, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε εν πολλοίς συνένοχοι στην ίδια αθλιότητα.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που παρκάρεις σε θέση αναπήρου με alarm για να κάνεις τα ψώνια σου.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που παρκάρεις πάνω σε ράμπα αναπήρων στο φανάρι.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που αφήνεις το μηχανάκι σου πάνω στον διάδρομο τυφλών του πεζοδρομίου.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που παρκάρεις παράνομα και εμποδίζεις την μάνα με το καροτσάκι από το να κινηθεί σε αυτή την πόλη.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που κοιτάζεις περίεργα το άτομο με νοητική στέρηση στον δρόμο.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που κορνάρεις στην γιαγιά γιατί δεν πρόλαβε να διασχίσει την διάβαση πριν ανάψει το πράσινο.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που έμαθες το παιδί σου να κοροϊδεύει έναν συμμαθητή του ο οποίος έχει δυσλεξία ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες.

Λαζόπουλος είσαι εσύ που χασκογελάς με την παρέα σου γιατί δίπλα σου κάθεται μια υπέρβαρη κοπέλα στην καφετέρια, την παραλία κλπ.

Μην βιάζεσαι λοιπόν να κατακρίνεις τον Λάκη. Και κυρίως μην νιώσεις απέχθεια για αυτόν. Ο Λαζόπουλος είναι αυτός που είναι, γιατί ο μέσος Έλληνας, ΕΣΥ, είσαι αυτός που είσαι!

 Αλέξανδρος Παπαδόπουλος-meglia.com