25ο Αντάμωμα Βαλτινών


Την Κυριακή 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 26ο Αντάμωμα Βαλτινών στη θέση Μαχούνια της Τατοΐου. Όλοι οι Βαλτινοί και οι φίλοι τους δίνουν και φέτος το καθιερωμένο πλέον ραντεβού.

Έχει γίνει πλέον παράδοση και πολλοί  περιμένουν αυτή την...
εκδήλωση για να ανέβουν στο βουνό, να περπατήσουν στη φύση και να έχουν την αίσθηση του τόπου τους.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου στην Αθήνα μαζί με τους συλλόγους - μέλη της, διοργανώνουν για χρόνια τώρα αυτή την συνάντηση.
Με την άδεια του Δασαρχείου Πάρνηθας, εκατοντάδες τραπέζια, πάνω από χίλιες καρέκλες, καντίνα, φαγητά και ποτά που φέρνουν οι επισκέπτες, το συγκρότημα για παραδοσιακή μουσική, με χορευτικά τμήματα, με καλή οργάνωση και προπαντός με πολύ καλή διάθεση, στήνεται εκεί ένα μεγάλο υπαίθριο πανηγύρι. Εννοείται χωρίς εισιτήριο.
Σε κύκλους ακόμη και πεντακοσίων ατόμων, πάνω στην υπαίθρια "πίστα", οι μερακλήδες ίσως πρέπει να περιμένουν το σούρουπο για τα δικά τους τα ιδιαίτερα πολύ βαριά τσάμικα και τις αποκλειστικές τους παραγγελίες.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.



Να σημειωθεί πως φέτος το αντάμωμα είναι αφιερωμένο στη Δόρα Στράτου. 
Η δημοτική μας παράδοση έχει και σήμερα ένα μεγάλο σπίτι, ώστε χιλιάδες μικροί Έλληνες και Ελληνίδες, να δούνε, να φορέσουν, να ακούσουν, να χορέψουν και να νιώσουν στιγμές από την Ιστορία του τόπου των Ελλήνων






Οι Βαλτινοί, η Ο.ΣΥ. ΒΑ., οι σύλλογοι - μέλη της.