Τι openGOV; Κυβερνητική σταθερότητα σημαίνει να διορίζεις τον Ζαγορίτη Συνήγορο του Καταναλωτή..


Ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, βουλευτής και γνωστός νομικός Λευτέρης Ζαγορίτης θα είναι ο νέος Συνήγορος του Καταναλωτή.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής θα ανακοινωθεί πιθανότατα και σήμερα στη Βουλή και θα αντικαταστήσει τον κ. Ζερβέα. Σε έναν φορέα που έχασε -μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αδαμόπουλου- την αρχική του δυναμική, ο κ. Ζαγορίτης καλείται να αναδείξει θέματα καθημερινότητας και να παρέμβει δυναμικά.

«Συγχαρητήρια» από το Ποτάμι 

Με μία ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος υποδέχθηκε το Ποτάμι την απόφαση για την τοποθέτηση του κ. Ζαγορίτη στη θέση. «Οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να είναι ήσυχοι που στην κεφαλή μιας Ανεξάρτητης Αρχής τοποθετήθηκε ένα πρόσωπο από την ανεξάντλητη και ασφαλή δεξαμενή των πρώην κομματικών στελεχών», αναφέρει η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος, ενώ στο ίδιο ύφος προσθέτει ότι «η σταθερότητα, στην οποία αναφέρεται συχνά ο πρωθυπουργός, είναι εξασφαλισμένη, τουλάχιστον σε επίπεδο ατόμων». 

Αναλυτικά η ανάρτηση: 
«Μπράβο στην κυβέρνηση από το ΠΟΤΑΜΙ

Το Ποτάμι συγχαίρει την κυβέρνηση για την απόφασή της να αναθέσει καθήκοντα Συνηγόρου του Καταναλωτή σε έναν πρώην βουλευτή και πρώην γραμματέα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να είναι ήσυχοι που στην κεφαλή μιας Ανεξάρτητης Αρχής τοποθετήθηκε ένα πρόσωπο από την ανεξάντλητη και ασφαλή δεξαμενή των πρώην κομματικών στελεχών. Η σταθερότητα, στην οποία αναφέρεται συχνά ο Πρωθυπουργός, είναι εξασφαλισμένη, τουλάχιστον σε επίπεδο ατόμων.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ανάμεσα στα σημαντικά καθημερινά ζητήματα στα οποία μπορεί να παρέμβει ο Συνήγορος του Καταναλωτή είναι και τα ακόλουθα:

- Αυθαίρετη αναπροσαρμογή επιτοκίων σε τραπεζικά δάνεια
- «Κρυφές» αυξήσεις στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας
- Ψευδείς διαφημίσεις Ινστιτούτων αισθητικής
- Ηλεκτρονικό έγκλημα (υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών στο internet)
- Αυξημένες χρεώσεις σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής επικοινωνίας (βλ. τυχερά παιχνίδια στην τηλεόραση τύπου «βρες την λέξη»)
- Δικαιώματα επιβατών στις επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές».
iefimerida.gr

Σχόλιο Epikairo.gr: Τι openGOV και πράσινα άλογα. Να ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα που ξέρουμε, ε Βαγγέλη; Αυτή την κυβερνητική σταθερότητα δεν θέλεις να ψηφιστεί Βαγγέλη; Γι αυτό δεν ήθελες να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2007, για να μοιράζεστε με τους Καραμανλικούς το "κράτος-λάφυρο"; Αλλά βέβαια, επειδή ο Καραμανλής ως πελάτης σουβλακερί έχει δικαιώματα και θέλει τον Συνήγορό του..