Τι είναι η Νεολαία Βάλτου? (προσωπική άποψη)


Όταν πρωτοήρθα σε επαφή με τα παιδιά της «Νεολαίας», μου ζήτησαν να βοηθήσω να προωθηθεί το εγχείρημά τους και η ιδέα τους.

Η ιδέα που είχαν είναι τόσο απλή και τόσο έξυπνη: 
Νέοι άνθρωποι από όλα τα χωριά του Βάλτου, να συναντηθούν για να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα υπερβαίνει τα όρια ενός πολιτιστικού ή άλλου συλλόγου ενός χωριού και θα απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την επαρχία. 

Στην προσπάθεια αυτή κανείς πάνω από τους άλλους, κανείς σε υποδεέστερη θέση.

Όλα τα χωριά  απ’ όλο το Βάλτο σε μια κοινή αφετηρία για να πετύχουμε στην αρχή το απλούστατο: παιδιά από όλη τη περιοχή μας να έρθουν σε επαφή για να δώσουν υπόσταση στην ιδέα του Σεραφείμ της Βιργινίας και των άλλων φίλων. 

Τα ίδια τα παιδιά σε δεύτερο χρόνο, θα αποφασίσουν για την μορφή και την οργάνωση της προσπάθειάς τους, καθώς και τους άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί κάθε δράση τους. Αυτά και μόνο αυτά θα αποφασίζουν για τις κατευθύνσεις που κάθε φορά θα ακολουθούν, χωρίς καπελώματα και ηγεμονισμούς.

Η ιδέα τους και μου άρεσε και με «τράβηξε». Μόνο να βρεθώ δίπλα τους σε αυτό το ξεκίνημα θα μπορούσα. Και αυτό κάνω.


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί διοργανώνεται 
ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΒΑΛΤΙΝΩΝ 


από την πλατεία Συντάγματος ως το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όποιος έχει διάθεση και χρόνο ας πάρει το ποδήλατό του (αν και δεν είναι απαραίτητο) και ας έρθει να συναντηθούμε, να κατηφορίσουμε και να καθίσουμε όλοι μαζί να μιλήσουμε, να καταθέσουμε τις ιδέες μας και συζητήσουμε καθετί που πιστεύουμε πως θα βοηθήσει και την ιδέα της «Νεολαίας» αλλά και τα χωριά μας.


Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ θέλουμε να είναι η αρχή για φέτος. 

Σκοπός όλων είναι να προχωρήσουμε σε νέες δράσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά, αλλά και σε δραστηριότητες ομαδικές (χοροί, εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητισμός  κ.α.) που η συμμετοχή σε αυτές, θα είναι ο συνδετικός κρίκος για την πορεία όλης της προσπάθειας. 

Προσωπική παράκληση είναι να διαδοθεί αυτή η πρόσκληση σε κάθε συντοπίτη Βαλτινό, είτε μένει στα χωριά μας, είτε κατοικεί σε κάποιο αστικό κέντρο. Η εποχή είναι τέτοια που απαιτεί από όλους μας συμμετοχή. Τα χωριά μας είναι όμορφα, είναι παραγωγικά, βρίσκονται σε προνομιούχα γεωγραφική θέση, έχουν ιστορία. Έχουν όμως και προβλήματα, έχουν ελλείψεις, έχουν ανάγκη βελτιώσεων και βέβαια μεγαλύτερης προβολής. 
Η Νεολαία Βάλτου μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας προβολής κάθε ομορφιάς της περιοχής μας, αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάδειξης του Βάλτου σε περιοχή που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί και να θαυμάσει.

Ελάτε να τα πούμε την Κυριακή.

Αξίζει η ιδέα

Αξίζει η προσπάθεια

Αξίζουν αυτά τα παιδιά να μας νιώσουν δίπλα τους.

                                                                                                                    Βασίλης Παππάς