Το ρολόι του μέλλοντος από τη Samsung


H Samsung Electronics παρουσιάζει στο περίπτερό της στην έκθεση IFA το πολυσυζητημένο Galaxy Gear, ως μια προηγμένη συσκευή που φοριέται και γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον κόσμο της τεχνολογίας και της μόδας. «Το Samsung GALAXY Gear διευκολύνει τους χρήστες, καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν συνεχώς τις έξυπνες συσκευές τους. Παρέχει αυτό που εμείς αποκαλούμε ‘έξυπνη ελευθερία’, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν οι ίδιοι πώς, γιατί, πότε και πού θα συνδεθούν», είπε ο JK Shin, CEO και Πρόεδρος IT & Mobile Division της Samsung Electronics.

Το Samsung GALAXY Gear ενημερώνει τον χρήστη για εισερχόμενα μηνύματα, κλήσεις, emails και ειδοποιήσεις, με δυνατότητα προεπισκόπησης. Όταν ο χρήστης θέλει να δει ολόκληρο το μήνυμά του αρκεί να πάρει στα χέρια του το smartphone ή το tablet Samsung GALAXY για να το δει άμεσα -μια δουλειά που αναλαμβάνει η εφαρμογή Smart Relay.

Το Galaxy Gear δέχεται επίσης φωνητικές εντολές, με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ζητήσει να γίνει μια τηλεφωνική κλήση χωρίς άγγιγμα της συσκευής (hands-free calls). Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να προετοιμάσουν πρόχειρα μηνύματα, να προσθέσουν εγγραφές στο ημερολόγιό τους, να ρυθμίσουν το ξυπνητήρι, καθώς και να ελέγξουν τις προβλέψεις για τον καιρό απευθείας από το GALAXY Gear, μέσω της εφαρμογής S Voice. 

Το Samsung GALAXY Gear διαθέτει κάμερα 1,9Mpixel και την εφαρμογή Memographer, με την οποία μπορεί να γίνει λήψη φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης (υποστηρίζει και η λειτουργία Sound & Shot που γνωρίσαμε από το S4, με την οποία γίνεται λήψη φωτογραφιών με ήχο μερικών δευτερολέπτων) και βίντεο διάρκειας 10 δευτερολέπτων σε ανάλυση 720p. Η Samsung υποστηρίζει πως η ευκολία της λήψης θα οδηγήσει στην τήρηση αρχείου της καθημερινής ζωής του χρήστη τα οποία μπορούν να μοιραστούν μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης. Το Gear έρχεται επίσης με την εφαρμογή Voice Memo για την ηχογράφηση συνομιλιών, οι οποίες, στη συνέχεια, μπορούν να αποσταλούν με τη μορφή μηνύματος, μέσω smartphone ή tablet της σειράς Samsung GALAXY.
Πάντως, το πρώτο smartwatch της Samsung δεν θα είναι συμβατό με όλα τα smartphone/tablet με Android.
Το GALAXY Gear διαθέτει την εφαρμογή Auto Lock που κλειδώνει την εκάστοτε συνδεδεμένη συσκευή GALAXY αυτόματα από απόσταση 1,5 μέτρου. Η εφαρμογή Find My Device κάνει τις συνδεδεμένες συσκευές να παράγουν ήχο, να φωτίζονται και να δονούνται για να εντοπίζονται πιο εύκολα στον χώρο. Επίσης, το smartwatch της Samsung ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τα μουσικά κομμάτια που αναπαράγονται μέσω των συσκευών GALAXY συσκευών (εντοπισμός, αναπαραγωγή τραγουδιών, ακόμα και όταν η συσκευή Samsung GALAXY δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση). Τέλος, το GALAXY Gear ενσωματώνει αισθητήρα (Pedometer) που καταγράφει την αθλητική δραστηριότητα του χρήστη (καταγράφει απόσταση και θερμίδες).

Η Samsung φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κομψότητα του έξυπνου ρολογιού της: Ο σχεδιασμός του είναι εκλεπτυσμένος, με υψηλής ποιότητας τελειώματα, επιτρέποντάς του να ταιριάζει με κάθε ντύσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, παραπέμπει σε εικόνες αντικειμένων πολυτελείας. Η συσκευή λειτουργεί και ως ρολόι χεριού, συμπεριλαμβάνοντας πολλές επιλογές για την παραμετροποίηση της οθόνης, βάσει των προσωπικών επιλογών του χρήστη. Το Samsung GALAXY Gear είναι ενσωματωμένο με δέκα διαφορετικές επιλογές ρολογιού, αλλά περισσότερες επιλογές θα γίνουν διαθέσιμες για download, μέσω των Samsung Apps. Η εμπειρία του GALAXY Gear μπορεί να γίνει ακόμα πιο προσωποποιημένη, μέσω των έξι διαφορετικών χρωμάτων στα οποία θα είναι διαθέσιμη η συσκευή κατά το λανσάρισμα: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold και Lime Green. 


Το Samsung GALAXY Gear θα λανσαριστεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 μαζί με το GALAXY Note 3 σε περισσότερες από 140 χώρες παγκοσμίως και λέγεται πως η τιμή του στις ΗΠΑ θα είναι 300 δολάρια. Το Samsung GALAXY Gear θα βρίσκεται στο περίπτερο 20 της Samsung στην έκθεση IFA 2013, από τις 6 ως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2013.