Πένθος στο Χαλκιόπουλο για τον Παύλο Φύσσα


Γιγαντώνεται σ’ όλη την Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία  το αντιφασιστικό κίνημα μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γ. Ρουπακιά. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας, των συλλογικοτήτων και του πολιτικού κόσμου είναι μεγάλες και αντιλαμβάνονται ότι ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να απομονώσουν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα (χτες) σε κλίμα οργής και μεγάλης συγκίνησης  έγινε στο νεκροταφείο του Σχιστού η κηδεία του Παύλου Φύσσα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σχιστό για να πει το  τελευταίο αντίο στον Παύλο, με αναπάντητα «γιατί» για τον άδικο χαμό του. Στην κηδεία όμως παραβρέθηκαν και πολλοί Αιτωλοακαρνάνες, οι περισσότεροι βαλτινής καταγωγής και για έναν επιπλέον λόγο. Ο Παύλος Φύσσας από την πλευρά της μητέρας του είχε καταγωγή από το Χαλκιόπουλο του Βάλτου και συγγενείς στην περιοχή. 

Η είδηση της δολοφονίας του λοιπόν προκάλεσε οδύνη για έναν επιπλέον λόγο στο χωριό του δήμου Αμφιλοχίας, κάτοικοι του οποίου μετέβησαν σήμερα στο Σχιστό για την κηδεία.Προφανώς σε μια υπόθεση που συνταράσσει την ελληνική κοινωνία αυτή η παράμετρος δεν δίνει κάποια επιπλέον διάσταση, αλλά ας ξέρουμε εμείς οι Αιτωλοακαρνάνες πως ο άνθρωπος που «έφυγε» άδικα ήταν και από τα μέρη μας.    

Από http://www.agrinionews.gr/