Ο Μαυρίδης του Capital.gr ζητά να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί των κατοικιών


Λίγες ημέρες πέρασαν αφού ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έθεσε θέμα πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών και ο φιλομνημονιακός δημοσιογραφικός μηχανισμός έπιασε δουλειά.

Ο διευθυντής της γνωστής οικονομικής ιστοσελίδας Capital.gr Θανάσης Μαυρίδης  με ένα προκλητικό άρθρο το οποίο φέρει τον τίτλο "Δεν χαρίζονται σπίτια" τάσσεται υπέρ του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, υποστηρίζοντας ότι είναι χαμένη υπόθεση το να δοθεί παράταση σε ότι αφορά στην άρση της σχετικής απαγόρευσης. Μάλιστα το άρθρο του ξεκινά ως εξής: "Σε ποιον ανήκει ένα σπίτι που αγοράστηκε με τραπεζικό δάνειο, όταν το δάνειο αυτό δεν έχει εξοφληθεί; Στην τράπεζα!".

Μάλιστα στο άρθρο του ο Θανάσης Μαυριδης καθιστά δηλωτικό το άγχος του για τους Γερμανούς φορολογούμενους, οι οποίοι υποφέρουν εξαιτίας .... των Ελλήνων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια. Ορίστε τι γράφει ο απίθανος Μαυρίδης: "Χαριστικές πράξεις δεν πρόκειται να υπάρξουν, εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι ο Γερμανός φορολογούμενος που ζει ο ίδιος στο ενοίκιο θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το όνειρο του Έλληνα να βάλει το κεφάλι του κάτω απο ένα κεραμίδι".

Βέβαια τίποτα δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Πριν ένα χρόνο ο Θανάσης Μαυρίδης ήταν εκείνος που έπλεκε δημοσίως το εγκώμιο του επικεφαλής της νεοφιλελεύθερης παρεούλας που έφερε τον τίτλο "δημιουργία, ξανά", του Θάνου Τζήμερου, λίγο αφότου ο τελευταίος είχε στείλει επιστολή ... συμπαράστασης στην Άνγκελα Μέρκελ. Το 2008, ο Θανάσης Μαυρίδης έπλεκε το εγκώμιο του ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ σήμερα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον οποίο χαρακτήριζε άνθρωπο φαινόμενο (Δείτε ΕΔΩ). Και φυσικά ο κ. Μαυρίδης τα είδε όλα καλά σε ότι αφορά στην επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ κσι στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Έτσι είναι οι διευθυντές των οικονομικών ενημερωτικών ιστοσελίδων. Οι τράπεζες να είναι καλά (και να έχουν τα ταμεία γεμάτα για ευνόητους λόγους), οι Γερμανοί φορολογούμενοι να είναι καλά και οι Έλληνες ας ξεσπιτωθούν...

Διαβάστε ολόκληρο το προκλητικό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη ΕΔΩ

Καναλάρχης-periodista.gr