Το ΣτΕ τιμώρησε MEGA για Σεργιανόπουλο


Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, αλλά έστω και τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προστατεύσει τη μνήμη του ηθοποιού, επικυρώνοντας σχετικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί στο MEGA από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό για τη διαχείριση της είδησης του θανάτου του ηθοποιού, η οποία υπήρξε θέμα πολλών ρεπορτάζ καναλιών και εφημερίδων.  

Ωστόσο, το γεγονός της δολοφονίας περνούσε σε δεύτερη μοίρα, με τα μέσα να επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή του Σεργιανόπουλου και στις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Η επιβολή του προστίμου απαντά σε αναφορές που έγιναν από εκπομπές του MEGA, οι οποίες αφορούσαν στην προσωπική του ζωή κι έθιγαν τον «πυρήνα» της ιδιωτικότητάς του, θίγοντας την ομοφυλοφιλία του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, εκπομπές του MEGA δεν περιορίστηκαν σε αυτό καθαυτό το γεγονός της δολοφονίας, αλλά ασχολήθηκαν με λεπτομέρειες περί του ευρεθέντος γενετικού υλικού, περί των προσώπων που κατά καιρούς συγκατοίκησαν με τον ηθοποιό, περί της ομοφυλοφιλίας του, περί των αιτιών της ομοφυλοφιλίας, περί του ότι ήταν συλλέκτης ανδρών από στέκια και πλατείες, περί του ότι ο εκλιπών άνηκε στον κύκλο των ναρκωτικών κ.ά.